Implant dentar – ce trebuie să știți despre el?
Te aștepți la o proteză dentară și vrei să știi pentru ce să te pregătești? Sau acest proces este în urmă, dar aveți întrebări fără răspuns? Sunteți în locul potrivit. În acest articol, vom vorbi despre cine este un adept potrivit, cum funcționează totul și cum arată îngrijirea implantului dentar.
Conținutul articolului:
Ce este un implant dentar și care sunt condițiile pentru introducerea lui
Cum este introducerea unui implant dentar
Îngrijirea implanturilor dentare
Implant dentar si albire
Ce este un implant dentar și care sunt condițiile pentru introducerea lui
Dacă vă decideți cu privire la alegerea unei proteze dentare, medicul dentist dumneavoastră v-a sugerat cu siguranță un implant dentar . Deoarece acesta este cel mai scump tip de înlocuire a dintelui , probabil că ezitați, ceea ce este destul de de înțeles. Dar, în ciuda prețului ridicat, este foarte popular în rândul pacienților. Este un înlocuitor durabil care are cel mai natural aspect . Un alt avantaj este că nu afectează dinții vecini , așa cum este cazul punților, când dinții vecini trebuie șlefuiți.
Cu toate acestea, un implant dentar nu este potrivit pentru toată lumea. Este de fapt o înlocuire a rădăcinii de titan în formă de șurub care este găurită direct în osul maxilarului, astfel încât pacientul ar trebui să aibă suficientă masă osoasă . Osul tinde să-și piardă din densitate și volum chiar și după pierderea dinților deoarece nu mai este stimulat de mestecat. Așa că dacă îți pierzi un dinte și vrei un implant dentar, cu siguranță nu întârzia să vizitezi clinica stomatologică.
Condițiile includ și gingii sănătoase . Dacă suferiți de parodontită (inflamația gingiilor), riscul de eșec al implantului este mare.
Alte circumstanțe care pot complica introducerea unui implant dentar:
- boli cronice netratate (diabet zaharat, osteoporoza, reumatism, lupus, hipertensiune arteriala)
- igiena orală insuficientă
- fumat
- minor
Cum este introducerea unui implant dentar
După obținerea și analizarea cu atenție a tuturor informațiilor necesare despre sănătatea dumneavoastră, medicul stomatolog vă va efectua radiografii ale maxilarului . Potrivit acestora, el poate detecta starea osului și poate planifica amplasarea implantului. Dacă nu aveți suficientă masă osoasă, există posibilitatea de a face o grefă osoasă . Chirurgul transplantează țesut osos sănătos pentru a întări zona afectată. Dar acest lucru va prelungi întregul proces cu câteva luni, deoarece altoiul trebuie să se vindece. Tocmai din cauza unor astfel de complicații nu merită să așteptați. După pierderea unui dinte, începeți să faceți față situației cât mai curând posibil.
Când osul este satisfăcător, vi se va da o programare pentru operație. Se efectueaza sub anestezie locala sau generala, in functie de pacient. Cu toate acestea, procedura pentru procedura în sine variază în funcție de clinică. De obicei merge așa:
- Doctorul taie mai întâi gingia pentru a ajunge la os.
- Cu ajutorul unui burghiu, el face o gaura in os, in care apoi introduce un implant dentar.
- Dacă este necesar, gingia va fi apoi închisă cu cusături și se va efectua o radiografie de control pentru a arăta dacă este introdusă corect.
- Aceasta este urmată de 8-12 săptămâni de vindecare.
- După acest timp, gingia este expusă din nou și se pune un știft de tratament (bont).
- În cazuri ideale, implantul poate fi încărcat imediat, în timp ce pacientul primește o coroană temporară (mai ales dacă este un dinte frontal). Atunci coaserea nu este necesară sau este doar minimă.
- După integrarea completă a implantului, coroana temporară poate fi înlocuită cu una permanentă.
Îngrijirea implanturilor dentare
Afirmația că un implant dentar nu trebuie îngrijit nu este adevărată. Trebuie îngrijit la fel ca și dinții tăi, dacă nu mai mult. Împrejurimile implantului (gingiile, dinții adiacenți) trebuie să fie curate pentru a elimina riscul de infecție în timpul fazei de vindecare, dar și după aceasta. Așadar, folosește periuțe interdentare, ață dentară, periuțe cu o singură unitate și pastă de dinți cu fluor. Îngrijirea este importantă nu numai pentru implantul dentar, ci și pentru proprii dinți.
Implant dentar si albire
Albirea dintilor este o practica populara in aceste zile, fie cu benzi de albire, pasta sau corector. Cu toate acestea, protezele dentare nu răspund la albire. Așadar, dacă sunteți pe cale să vă faceți un implant dentar și vă albiți în mod regulat dinții, informați medicul dentist. El poate ajusta nuanța coroanei astfel încât rezultatul să fie cât mai bun.
De asemenea, puteți conveni cu medicul dentist să înlocuiască coroana existentă dacă aceasta este semnificativ diferită de ceilalți dinți după albire. Coroanele pot fi schimbate fără a interfera cu implantul.
Cu toate acestea, în general, albirea este sigură pentru implanturile dentare. Coroanele sunt realizate din materiale durabile, astfel încât nu sunt supuse deteriorarii de către substanțele chimice. Chiar și așa, vă recomandăm o albire mai blândă a dinților fără utilizarea peroxidului de hidrogen . Preferatele sunt, de exemplu , benzile de albire cu substanța mai sigură și mai eficientă PAP – acid ftalimidoperoxicaproic. Nu provoacă iritații sau sensibilitate dentară, iar rezultatele le vei vedea după prima utilizare.
Albire ieftină și profesională la dvs. acasă?
De 25× mai eficient decât pastele de dinți de albire