Expediere Livrare gratuită de la 250 lei | Livrare în 2 zile
Nu puteți impresiona cu dinții colorați

Cum să te speli pe dinți corect și de ce este important

Periajul dentar. O activitate zilnică care este o rutină pentru fiecare dintre noi. Cel puțin ea ar trebui să fie. Chiar dacă respectați igiena dentară în fiecare zi, v-ați gândit vreodată dacă o faceți corect? Știi cât de des ar trebui să te speli pe dinți? Dar copiii tăi? Acest articol vă va ajuta să înțelegeți mai bine tehnicile de periaj dentar și, eventual, să evitați vizitele frecvente la dentist.

Spalatul pe dinti nu trebuie neglijat!

Cu siguranță știi. Vii acasă de la serviciu seara și patul tău este singurul lucru la care te poți gândi. În regulă, somnul este important până la urmă. Mai ales dacă ai o zi plină în față. Ai uitat ceva? Așa e, spală-te pe dinți! Indiferent cât de epuizat ai fi din ziua respectivă, nu ar trebui să te rănești să te speli pe dinți. La urma urmei, dinții tăi sunt la fel de obosiți ca și tine. În timpul zilei, cu siguranță te-ai răsfățat cu un prânz copios, urmat de o cafea, poate ceva dulce care să-l asorteze. Și dinții tăi își amintesc toate acestea! Pe ele se formează un înveliș care este plin de bacterii și credeți-mă, dacă le-ați vedea cu ochiul liber, nu le-ați lăsa în gură până dimineața. Spălatul pe dinți dimineața este la fel de important ca spălatul pe dinți seara. Pe timpul nopții, bacteriile se înmulțesc și în cavitatea bucală și ești la doar un pas de carii. ( Sursă )

O altă consecință neplăcută a neglijării igienei dentare este dinții galbeni sau decolorați . Cele mai cunoscute și mai frecvente cauze ale unei astfel de afecțiuni sunt fumatul, consumul de cafea sau vin roșu.

Din fericire, există 2 moduri de a scăpa de dinții galbeni:

  1. Pasta de dinti pentru albire
  2. Benzi de albire

Nu mai este cazul că doar un stomatolog poate efectua albirea dentară de înaltă calitate. O poți face cu ușurință acasă cu ajutorul benzilor de albire.

Cât de des ar trebui să te speli pe dinți?

Probabil că ți-ai pus deja această întrebare. Deci cum este? De câte ori pe zi ar trebui să ne spălăm pe dinți? Este suficient dimineața și seara, sau după fiecare masă? Răspunsul este de cel puțin două ori pe zi. Particula „cel puțin” este importantă în acest caz. Practic, nu contează de câte ori pe zi faci această activitate. Baza este că o faci de cel puțin două ori pe zi , dimineața și seara. Dacă dieta ta constă în principal din carbohidrați sau zaharuri, recomandăm să te speli pe dinți mai des, deoarece astfel de alimente tind să provoace carii dentare.

Dar ai grijă la momentul potrivit! Dacă vă obișnuiți să vă spălați pe dinți după micul dejun, ar trebui să așteptați cel puțin o oră . Acest lucru va preveni deteriorarea structurii dintelui. Mai ales dacă ai pregătit un mic dejun cu fructe. După ce mănânci, smalțul dinților este moale, iar periajul în acel moment ți-ar face mai mult rău decât bine. ( Sursa ) Vom respecta timpul și vă reamintim că spălatul pe dinți ar trebui să dureze cel puțin 2 minute .

Tehnica corectă de curățare este baza

Acum știm de ce ar trebui să ne spălăm pe dinți și, de asemenea, cât de des. Să vorbim și despre cum să o facem corect. Poți să te speli pe dinți de 4 ori pe zi, dar dacă o faci greșit, este inutil și ineficient.

5 tehnici de periaj dentar:

  1. Tehnica conform Fone – folosită de obicei la curățarea dinților copiilor. Constă în mișcări circulare cu o periuță de dinți, în timp ce curățăm rândurile superioare și inferioare de dinți în același timp. Apoi trecem la suprafata interioara a dintilor si in final la suprafetele de mestecat.
  2. Tehnica combinată verticală – baza acestei tehnici este înclinarea periuței de dinți la un unghi de 45°. Cu mișcări verticale, ștergem dinții în direcția de la gingii până la vârf. Curățăm apoi suprafețele de mestecat cu mișcări orizontale.
  3. Tehnica lui Stillman – un principiu similar cu tehnica combinată verticală, cu excepția cazului în care vibrăm ușor peria în timpul mișcărilor verticale. Curățăm din nou suprafețele de mestecat pe orizontală.
  4. Tehnica basului – această tehnică este cea mai folosită și cea mai potrivită pentru toată lumea. Așezați capul periei pe marginea gingiei. Vom face din nou o pantă de 45°. Capetele perilor ar trebui să pătrundă în linia gingiei, unde se adună cel mai adesea placa. Obținem eficiență de curățare cu mișcări circulare ușoare și presiune ușoară.
  5. Tehnica circulară – o combinație de mișcări orizontale și circulare. ( Sursa ), ( Din sursa )

Nu trebuie să uităm nici de spațiile interdentare . Acolo, placa se formeaza foarte usor si daca nu o indepartam de acolo riscam carii. Pentru curatarea spatiilor interdentare se folosesc perii interdentare sau ata dentara . Cu toate acestea, o combinație a acestor două ajutoare este cea mai potrivită.

Puteți completa îngrijirea dentară cu o periuță de dinți cu un singur pachet, pe care o veți aprecia în special pentru dinții proeminenti sau zonele greu accesibile ale cavității bucale.

Dinții curați arată bine, dar dinții albi cu atât mai mult. Puteți înlocui pasta de dinți obișnuită cu pastă de albire și puteți ucide două păsări dintr-o singură piatră.

Cum se face cu o perie sonică?

Tehnologiile avansează și ne fac viața de zi cu zi mai ușoară. Domeniul îngrijirii dentare nu face excepție. Zilele periuțelor de dinți clasice au trecut de mult și tot mai mulți oameni folosesc periuțe de dinți electrice sau sonice . Fără îndoială că curățarea cu o astfel de perie este mai eficientă și mai ușoară . În comparație cu periuțele de dinți rotative, periuțele de dinți sonice sunt mult mai blânde cu dinții și gingiile, așa că ne vom concentra asupra lor. În plus , tehnologia sonică amestecă saliva, apa și pasta de dinți și le împinge în spațiile dintre dinți . Folosirea unei astfel de periuțe de dinți este ușoară.

Deci, cum să vă periați corect dinții cu o periuță de dinți sonică? Există și reguli care merită urmate. Una dintre ele este presiunea. Deși trebuie să aplicați o presiune ușoară pe o periuță de dinți normală pentru a obține o curățare eficientă, acesta nu este cazul unei periuțe de dinți sonice. Dimpotrivă, presiunea încetează să oscileze. Acest lucru are ca rezultat o curățare blândă. ( Sursă )

Procedura de curățare în sine cu o perie sonică nu este diferită de metodele menționate mai sus. Cu toate acestea, un număr mic merită menționat. Porniți periuța de dinți când este deja în gură. În caz contrar, vibrația periei sonice ar putea cauza contaminarea băii dumneavoastră cu pastă de dinți.

Trebuie să creezi o rutină

După cum știm deja, spălatul pe dinți este o activitate importantă. Este și mai important să o facem corect. Ce altceva am putea îmbunătăți? Regularitate. Dacă dintr-un motiv oarecare nu te-ai spălat pe dinți în mod regulat, adică de cel puțin două ori pe zi, este timpul să schimbi asta. Indiferent dacă uiți sau pur și simplu nu ai chef, încearcă să te motivezi cumva. Senzația de dinți murdari și aspri nu este plăcută până la urmă. Când îți imaginezi cum „trăiește” în gură, cu siguranță nu vei uita să folosești o periuță de dinți. Dintii curati sunt sanatosi, iar daca dintii sunt sanatosi, tot corpul este si el sanatos. Poate că amintirea ultimei facturi dentare te-ar putea ajuta.

Cum să înveți copiii să se spele pe dinți?

Noi, adulții, știm deja că spălatul pe dinți este una dintre îndatoririle noastre zilnice. De asemenea, știm acum când, cât de des și pentru cât timp trebuie să ne spălăm pe dinți. Am învățat și cum să o facem corect. Dar cum rămâne cu copiii noștri? Nu știi cât de important este. Așa cum învață să facă primii pași, să spună primele cuvinte, trebuie să învețe să se spele pe dinți. Ar trebui să fie o chestiune desigur, precum și mersul și vorbitul.

6 sfaturi pentru a-i învăța pe copii să se spele pe dinți:

  1. Cu copiii, avem avantajul că îi putem învăța să se spele pe dinți de la un copil mic. Totul tine de obisnuinta. Dacă copilul se obișnuiește cu un obiect străin în gură la intervale regulate de la o vârstă fragedă, ulterior nu vei avea nicio problemă cu periajul primilor dinți.
  2. Dacă ați ratat să vă creați un astfel de obicei, nu disperați. Încă mai aveți șansa de a transforma lupta de dimineață și de seară într-un joc distractiv. Există multe periuțe de dinți pentru bebeluși pe piață. Avantajul lor este culoarea. Permiteți copilului să aleagă pe cel care îi place. Periuțele de dinți pentru copii au de obicei peri fini și sunt dezvoltate pentru dinții copiilor datorită dimensiunii și formei mânerului.
  3. De exemplu, o clepsidră va servi drept o mare motivație, astfel încât copilul să poată ține singur evidența timpului.
  4. Diverse cântece, basme sau poezii despre spălatul pe dinți pot fi un ajutor bun. Nu există limite pentru imaginație.
  5. Dacă nici măcar asta nu funcționează, tehnologia ne va salva din nou. Periuta de dinti electrica pentru copii cu siguranta nu va refuza nici pe cel mai incapatanat copil. Un bonus este diverse aplicații mobile sau opțiunea de a seta modul .
  6. În orice caz, copilul își copiază părinții. Dacă vă văd că te speli cu grijă pe dinți de două ori pe zi, ai încredere că și copilul o va face. În cele din urmă, va fi mult mai ușor decât pare. Doar să conduci prin exemplu. ( Sursă )

Albire ieftină și profesională la dvs. acasă?

De 25× mai eficient decât pastele de dinți de albire

Find out more
Logo